Çocuğu taciz edene değil, engel olan babasına soruşturma açılıp ev hapsi verildi!

13 Ocak 2022
Çocuğu taciz edene değil, engel olan babasına soruşturma açılıp ev hapsi verildi!

Taciz girişiminde bulunan kişilerin toplum içinde rahat dolaşmaması gerektiğini vurgulayan baba Mesut A., ‘Tacizci suçüstü yakalanmasına rağmen yargılanmıyor. Çocuklar tehlikede’ dedi.

Batman'da bir kız çocuğuna taciz girişiminde bulunan kişi yerine, tacize engel olan çocuğun babası hakkında soruşturma açıldı. 7 Aralık'ta 12 yaşındaki M.A. adlı kız çocuğu, 41 yaşındaki V.Ö. adlı erkeğin sözlü tacizine maruz kaldı. Kaçırılmaya çalışılan çocuğun çığlık atması üzerine V.Ö. olay yerinden kaçtı.

Aradan kısa bir süre geçtikten sonra V.Ö. bir kez daha mahalleye geldi. Mahalleli, bu kez V.Ö.'yü yakalayarak darp etti. V.Ö., olay yerine gelen polisler ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. V.Ö. hastaneden taburcu olurken, kız çocuğunun babası Mesut A. hakkında V.Ö.'yü darp etmekten soruşturma açıldı.

TACİZCLE SUÇLANAN KİŞİYE DEĞİL BABAYA CEZA VERİLDİ

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre soruşturmada, V.Ö. hakkında herhangi bir suçlamaya yer verilmezken baba hakkında ev hapsi kararı verildi. M.A.'nın pedagog eşliğinde alınan ifadesinde V.Ö.'nün tacizini aktardı. V.Ö. ise kendisini “Hatırlamıyorum” diyerek savundu.

‘AYNI GÜN 2 ÇOCUĞA DAHA TACİZ GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ’

Çocuğun babası Mesut A., V.Ö.'nün aynı gün içerisinde başka 2 çocuğa da taciz girişiminde bulunduğunu ifade etti. Çocuğun babası Mesut A., şunları söyledi: "Olayın yaşandığı gün kızımı takibe alan bu kişi önce sözlü girişimde bulunuyor. Daha sonra kaçırmaya yelteniyor. Ancak kızımın çığlık atmasıyla esnaf yanına geliyor. Bu arada bu kaçıyor. Daha sonra beni aradılar. Ben kızımı almaya gittiğimde aynı kişi orada arabasıyla dolaşıyordu. Bunu gördüğümde konuşmak istedim ancak direk saldırmaya başlayınca mahalleli tarafından darp edildi.  Daha sonra hakkımda soruşturma başlatıldı. Yaklaşık bir aydır ev hapsindeyim” dedi.

‘SUÇÜSTÜ YAKALANMASINA RAĞMEN YARGILAMIYORLAR’

Taciz girişiminde bulunan kişilerin toplum içinde rahat dolaşmaması gerektiğini vurgulayan Mesut A., yaşananlara isyan etti: “Bir tacizcinin dışarıda bu kadar rahat dolaşması ve benim ev hapsi almam çok zoruma gidiyor. Tacizci suçüstü yakalanmasına rağmen yargılanmıyor. Ancak onu engellediğimiz için biz yargılanıyoruz.”

‘ÇOCUĞUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU, İŞİMİ KAYBETME RİSKİM VAR’

“Hem çocuğum hem de ben mağdurum. İşimi kaybetme riskim var. Kızımın okul durumu var. Yaşadığı korkudan kaynaklı psikolojik sorunları var. Tüm bunlar ortadayken tacizci elini kolunu sallayarak dolaşıyor?  Yargıya düşen görev tacizi engelleyen kişiye ceza verme değil. Bu girişimde bulunan kişiyi engellemek ve ceza vermek.”

‘ŞİMDİ TÜM ÇOCUKLAR TEHLİKEDE’

“O gün kızım çığlık atmasa, mahalle engel olmasa, belki şu anda başka şeyleri konuşuyor oluyorduk. Kaçırılma, tecavüz belki de öldürebilirdi. Bu tür yasaların onları nasıl cesaretlendirdiği biliyoruz. Şimdi tüm çocuklar tehlikede.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…