Şaka gibi bakan! İşçilerin üzerine çöken çatı zaten yıkılacakmış!

28 Ocak 2022
Şaka gibi bakan! İşçilerin üzerine çöken çatı zaten yıkılacakmış!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı kargo bölümünde çöken çatı için, işçilerin can güvenliğini hiçe saydıklarını itiraf etti. Soruşturma açacaklarını bile söylemeyen Bakan Karaismailoğlu, 30 santim karda işçilerin üzerine düşen çatı için, ‘Zaten yıkılacaktı’ dedi.

AKP iktidarı yeni yapılan İstanbul Havalimanı’nda işçilerin üstüne çöken çatıyı, Ulaştırma Bakanlığı’na ait yollarda temizleme işini ihale ile yandaş özel şirkete verip insanları karda perişan ederken, işi gücü bırakmış, bakanlarıyla, trolleriyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun restoranda balık yemesini dert etmişti.

Yandaş medya İstanbul Havalimanı’nda 30 santimlik karda çöken çatıyı, yaralanan işçileri haber bile yapmazken Bakan Adil Karaismailoğlu’ndan, itiraf gibi bir açıklama geldi. Bakan Adil Karaismailoğlu, işçilerin çalıştığı, faal haldeki kargo bölümü için, ‘Zaten yıkılcak bir yapıydı’ diyerek, insanların can güvenliğini hiçe saydıklarını itiraf etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Habertürk’te, yoğun kar yağışı sebebi ile İstanbul Havalimanı’ndaki kargo tesisinin çökmesi ile ilgili soruya, “Zaten eski, yıkılacak bir yapıydı” diyerek yanıt verdi. Bakan Karaismailoğlu, bu sözleriyle, iş güvenliğini hiçe saydıklarını, kargo bölümünde çalışan işçilerin hayatını göz göre göre tehlikeye attığını da itiraf etmiş oldu. Yıkı
Sorulan soru ve Bakan’ın yanıtı şöyle:

Mehmet Akif Ersoy: İstanbul Havalimanı’ndaki kargo tesisi niye çöktü?

Bakan Karaismailoğlu: Hiç de önemli bir yapı değildi. Zaten yıkılacak bir yapıydı. Geçici olan bir yapıydı.

Videoda çöküntü anında kaçan işçi görünüyor.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Bakan Karaismailoğlu’nun itiraf gibi açıklamalarına sosyal medyadan da tepki yağdı. İstanbul Havalimanı’nda çöken depo çatı için normalde bir Bakan’ın çıkıp, “Sorumluları araştırıyoruz” demesi gerektiği vurgulandı. Havalimanında çalışanların, özellikle kargo bölümünde çalışanların, ‘İş güvenliğini hiçe saydığı için Bakan’a dava açması gerektiği belirtildi.

Bir görevlinin kaçmaya çalıştığı anlar kamera kayıtlarına yansırken THY basın müşaviri Yahya Üstün konuyla ilgili açıklama yaptı. Üstün, sosyal medya hesabından yaşanan çökmeyle alakalı "İstanbul Havalimanı'nda Turkish Cargo'ya hizmet sunan tesisimizin çatısında biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çöküntü meydana gelmiştir. Oluşan durumdan hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmemiştir, süreç yakından takip edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" şeklinde bilgilendirme yapmıştı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…