Kadınlardan yasaklanan Feminist Gece Yürüyüşü'ne tepki: 8 Mart yasaklanamaz!

8 Mart 2023
Kadınlardan yasaklanan Feminist Gece Yürüyüşü'ne tepki: 8 Mart yasaklanamaz!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Taksim'de gerçekleştirilmesi beklenen 'Feminist Gece Yürüyüşü' Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Kadınlar engellemeye "8 Mart yasaklanamaz" diye tepki gösterdi.

Beyoğlu Kaymakamlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Taksim'de, 'Feminist Gece Yürüyüşü'nün yapılmasını yasakladı.

İstiklal Caddesi'nde bugün saat 19.30'da başlaması planlanan Feminist Gece Yürüyüşü'ne yasaklama kararı gelmesine tepki gösteren kadınlar, "8 Mart yasaklanamaz" dedi.

21. Feminist Gece Yürüyüşü karara dair "8 Mart Yasaklanamaz!" başlığıyla açıklama yayımladı. Açıklamada, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da meydanları doldurmak, birbirimize güç vermek ve sokaklara çıkmak için saat 19:30'da Taksim'deyiz. Öfkeliyiz, yastayız, buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz" denildi.

'BU YIL İSYANIMIZ, ÖFKEMİZLE YASIMIZLA DAHA DA BÜYÜDÜ'

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Erkek şiddetine, kadın ve trans cinayetlerine, tacize tecavüze karşı kılını kıpırdatmayan; kadınları erkek şiddetinden koruyacak sözleşmeleri fesheden, kadınların nafaka hakkına göz diken; kadınları eve, yoksulluğa, şiddete mahkeım etmeye çalışan erkek-devlet, yine türlü bahanelerle sokakları kadınlara kapatmakla, kadınların sesini kısmaya çalışmakla meşgul. Deprem bölgelerinde ilk andan itibaren adeta yok olan devlet hem orada hem burada dayanışmamızı engellemek, isyanımızı bastırmak için ortaya çıkıyor. 2003'te 100'e yakın kadınla başlayan Feminist Gece Yürüyüşü'müz onca baskıya, yasağa, engellemeye rağmen durmadan büyüdü, on binlere ulaştı, kesintisiz bir direnişe dönüştü. Bu yıl isyanımız, öfkemizle yasımızla daha da büyüdü.

'ÖFKELİYİZ, YASTAYIZ, BURADAYIZ, HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ'

Bizi engellemek isteyenler bilsin ki: Biz patriyarkaya, kapitalizme, sırtınızı dayadığınız rant sistemine, heteroseksizme, transfobiye, ırkçılığa, milliyetçiliğe, dini baskıya, sömürüye, yoksullaştırmaya, hapsedilmelere, sınırlara-kuşatmalara, savaşa, erkek-devlet şiddetine karşı isyanımızla sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da meydanları doldurmak, birbirimize güç vermek ve sokaklara çıkmak için saat 19:30'da Taksim'deyiz. Öfkeliyiz, yastayız, buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz. Patriyarkal Kapitalist Yıkıma Karşı Feminist İsyandayız!" 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…